Hoe werkt een paraffine behandeling?

Ben jij al bekend met een paraffinebehandeling? Zo niet, dan is het hoog tijd om eens een paraffinebehandeling at home te proberen. Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen of voeten, want na het lezen van deze gebruiksaanwijzing wil je niets anders meer! Maar hoe zit dit nou eigenlijk precies? Wat is paraffine eigenlijk? En wat doet een paraffinebehandeling met de huid? Lees snel verder!

Paraffine, wat is dat?

Paraffine is soort vet dat wordt gemaakt van aardolie en/of mineraal olie en bevat geen schadelijke stoffen. Paraffine zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten waardoor het een isolerende werking heeft en de doorbloeding toeneemt. Door de warmte gaan de poriën openstaan en kan er een betere opname van werkstoffen plaatsvinden. Ook wordt het vochtgehalte van de opperhuid weer op peil gebracht. Na een paraffinebehandeling voelen de handen, voeten, nagelriemen of gezichtshuid gehydrateerd, gevoed en extreem zacht aan.

Wat zijn de voordelen van paraffine?

Of je nu last hebt van droge, ruwe, schrale handen of winterhanden met zelfs de neiging tot kloven, artritis of gewoon heerlijk zachte handen of voeten wilt: een paraffinepakking is altijd een goed idee! Hier de voordelen van een paraffine behandeling op een rijtje:

- Paraffine maakt de huid zacht en soepel;
- Paraffine werkt goed bij bijvoorbeeld luieruitslag;
- Paraffine hydrateert de huid;
- Paraffine vermindert de ontsteking aan gewrichten en zwellingen;
- Paraffine laat de spieren beter ontspannen;

Welke soorten paraffine zijn er?

Er zijn letterlijk honderden verschillende soorten paraffine met allerlei verschillende eigenschappen en werkingen voor de huid. In het assortiment van Beauty Millenium vind je citroen, lavendel, aloë vera, rozen en perzik.

- Citroen: verbetert de vochtigheidsgraad in de handen of voeten
- Lavendel: geeft een verzorgende werking op de handen
- Aloë Vera: geeft een kalmerende werking op de handen
- Rozen: werkt tegen een ouder wordende huid
- Perzik: hydrateert de huid

Wat heb je nodig voor een paraffine behandeling?

Voor het uitvoeren van een paraffine behandeling heb je diverse producten nodig, afhankelijk van welk onderdeel van het lichaam. Om te beginnen met een paraffine behandeling heb je paraffine voetzakken of paraffine handschoenen nodig. Dit zijn de plastic zakjes die je om de handen of voeten doet nadat de handen of voeten in een paraffinebad zijn geweest. Daarnaast heb je badstof handschoenen of badstof sloffen nodig om de warmte van de paraffine om de handen of voeten vast te houden. Kies je voor een paraffine behandeling voor het gezicht adviseren wij gezichtvliesmaskers. Deze gaasjes worden als “tussenstof” gebruikt bij een paraffinebehandeling op het gezicht. Uiteraard het belangrijkste product: de paraffine pakking zelf om de handen of voeten in te dompelen. Om een klein paraffinebad te vullen heb je ongeveer 3 paraffine blokken nodig, voor grote paraffinebaden heb je 4 á 5 paraffine blokken nodig. En tenslotte niet te vergeten een paraffinebad voor het smelten van paraffine en om je voeten of handen in te dompelen. 

Hoe werkt een paraffine behandeling?

1. Paraffinebehandeling voor de handen
Voordat je begint met een paraffine behandeling is het belangrijk om eerst je handen te reinigen. Verwijder eventuele sieraden van de vingers en verwijder met een lichte peeling dode huidcellen zodat de werkstoffen nog beter kunnen inwerken. Laat vervolgens de paraffine smelten in het paraffinebad. Dit duurt gemiddeld ongeveer 1 tot 1,5 uur. Nadat de paraffine is gesmolten kan je de temperatuur iets lager zetten. Controleer of het paraffinebad gevuld is tot de min en onder de max strepen in de binnenkant van het bad. Test de temperatuur van de paraffine door je pink of pols erin te dompelen. Zet het kunststof rooster in het paraffinebad voor bescherming aan de handen en voeten. Let op! Doe je dit niet kan je brandwonden aan de handen of voeten krijgen als je de bodem aanraakt. Spreid de vingers en dompel de handen in de paraffine, haal de hand uit de paraffine na 2 à 3 minuten. Herhaal bovenstaande handeling 3 à 4 maal voor een dikke laag paraffine op de handen. Breng vervolgens een plastic handschoen over de handen heen en houd ze op temperatuur met een badstof handschoen. Verwijder na 15-20 minuten de badstoffen handschoenen, de plastic zak en uiteraard de paraffine. Om nog langer van de paraffine pakking na te genieten, is het belangrijk om de handen/voeten ook thuis goed te verzorgen met een voedende handcreme.

2. Paraffinebehandeling voor de voeten
Voordat je begint met een paraffine behandeling is het belangrijk om eerst je voeten grondig te reinigen. Vverwijder met een lichte scrubc dode huidcellen zodat de werkstoffen nog beter kunnen inwerken. Laat vervolgens de paraffine smelten in het paraffinebad. Dit duurt gemiddeld ongeveer 1 tot 1,5 uur. Nadat de paraffine is gesmolten kan je de temperatuur iets lager zetten. Controleer of het paraffinebad gevuld is tot de min en onder de max strepen in de binnenkant van het bad. Test de temperatuur van de paraffine door je pink of pols erin te dompelen. Zet het kunststof rooster in het paraffinebad voor bescherming aan de handen en voeten. Dompel de voeten in de paraffine, haal de voet uit de paraffine na 2 à 3 minuten (gebruik een paraffinekwast als de voet niet in het paraffinebad past). Herhaal bovenstaande handeling 3 à 4 maal voor een dikke laag paraffine op de voeten. Breng vervolgens een plastic voetzak over de voeten heen en houd ze op temperatuur met badstof sloffen. Verwijder na 15-20 minuten de badstof sloffen, de plastic zak en uiteraard de paraffine. Om nog langer van de paraffine pakking na te genieten, is het belangrijk om de handen/voeten ook thuis goed te verzorgen met een voedende voetencreme.